קטרקט בעין השנייה איזו עדשה לשים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

12/10/2020 | 20:40 | מאת: רוני

שלום לפני כחודש עשיתי ניתוח קטרקט בעין אחת בו שתלו עדשה לראייה מרחוק -ואכן הראייה לרחוק הוטבה אך שמתי לב שהראייה לקרוב (קריאה וכדומה) החמירה ,לגבי העין השנייה הוצאו לי שתי אפשרויות או להשתיל עדשה למרחק כמו בעין שבה הושתלה לי עדשה או השתלת עדשה לקרוב לדברי הרופא המוח מתרגל את השוני שבין שתי העדשות החדשות .אני ממש מתלבט במה לבחור ,אודה על עזרתכם

שלום רוני זאת שיטה שנקראת "מונוויזן" ובה מכוונים עין אחת לקרוב ואחת לרחוק. יש מטופלים שמאוד מרוצים ממנה ויש כאלה שפחות. לפעמים אפשר להרכיב לפני הניתוח משקפיים או עדשות שמדמים את המצב שיהיה אחרי הניתוח וככה לגלות אם תוכל להסתדר. אפשרות נוספת היא "ללכת על בטוח" להתאים גם את העין השניה לרחוק מתוך ידיעה שתצטרך משקפי קריאה לאחר מכן. בהצלחה!

מנהלי פורום בריאות העין