אישון מוגדל וטרשת נפוצה לפני 9 שנים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

05/09/2020 | 14:32 | מאת: מיה

שלום רב בת 28+2 לפני 9 שנים בזמן הלימודים התחלתי לראות מטושטש בעין ימין והבחנתי במראה שאישון ימין ממש גדול . הלכתי לרופא עיניים שבדק עם פנס ונבהל שהאישון לא מגיב לאור מורחב מאוד . הפנה אותי למיון , כמובן שמאז יש לי טראומה איומה מבדיקת עיניים . במיון בדקו אותי ועשו לי שדה ראיה שהיה תקין ואמרו לחכות לMri שבינתיים אין אבחנה . כמובן לא חיכיתי ופניתי לרופא עיניים נחשב באופן פרטי שעשה לי את כל הבדיקות שדה ראיה , אולטראסאונד עיניים , הרחבת אישונים . ואף הלכתי לנוירואופטלמולוג ששלל כל בעיה . לפי מה שאני זוכרת שהאישון חזר לתפקד לאחר 3 או 4ימים כלומר התופעה חלפה דיי מהר . על ה Mri ויתרתי ומאז הראיה שלי 6/6 בשתי העיניים חוץ מהצבעים בעין ימין שהיתה בה הדלקת אני רואה יותר מואר ובעין שמאל הבריאה אני רואה צבעים יותר קרים . אני זוכרת שלא קיבלתי אבחנה ברורה והבדיקות נסגרו בטענה " כנראה היה לה אופטיק נויוריטיס" שעבר מעצמו. אתמול פניתי לרופא עיניים שלא מכיר אותי הבדיקה היתה תקינה . אבל כשהוא עיין קצת בתיק שלי וראה את התיעוד לגבי הדלקת בעין הוא תשאל אותי למה לא עשיתי Mri אז , ויכול להיות שאלו תסמינים לטרשת למרות שעבר זמן ולא קרה כלום אך אין משהו חד משמעי ברפואה . רציתי לשאול : האם יכול להיות שפיספסתי משהו ? האם טרשת עלולה לישון 9 שנים ןלהתעורר פתאום ? האם יש מקרים רבים של דלקת בעצב הראיה ללא קשר לטרשת ? מאז אתמול אני בחרדות חזרתי לאותה תקופה ואני שוב בדאגות .

שלום מיה! לפי מה שאת מתארת אכן עברת אופטיק נאוריטיס בעין אחת. זה דורש בירור בגלל שבחלק מהמקרים אכן זה יכול להיות סימן לטרשת נפוצה. בדרך כלל בתקופה הסמוכה יותר לאירוע ולא אחרי 9 שנים. אני מציע לך ללכת להתייעץ עם נוירואופתלמולוג או נוירולוג שיוכלו לכוון אותך לבדיקות שאת צריכה לבצע כדי לקבל תמונה מדוייקת של מצב העיניים שלך ולהיות רגועה יותר לגבי הסיכוי להתפתחות טרשת. בהצלחה!

מנהלי פורום בריאות העין