פטריגיום בשתי עיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/08/2020 | 12:53 | מאת: חיים

יש לי 2 פטריגיומים בעין ימין, ופטריגיום שממש מתחיל בימים אלו בעין השניה. האם המקרה שלי הוא נדיר? האם יש דרך לעצור את הפטריגיום שלא יטפס על הקרנית? כרגע אני שם סטילה כדי לנסות לעצור את הקריש דם הזה, בינתיים ללא הצלחה. אני גם כמעט לא בשמש (עובד מהבית בכלל).

שלום חיים! פטריגיום הוא לא תופעה נדירה, גם לא שניים בעין. אמנם חשיפה לשמש היא גורם סיכון אך פטריגיום יכול לגדול גם ללא קשר. אם יש דלקות חוזרות או הפרעה לראייה ניתן להסירו בניתוח. בכל מקרה לא מדובר בקריש דם וטיפות סטילה יכולות אולי להוריד את האדמומיות בעין אך הן אינן טיפול. מציע לך לעבור בדיקה אצל רופא עיניים שיכול ביחד איתך להחליט אם יש צורך בניתוח. בהצלחה!

מנהלי פורום בריאות העין