תיקון היפרדות זגוגית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

26/07/2020 | 06:45 | מאת: אלי

אילו פתרונות, בעיקרון, יש להיפרדות זגוגית, אם בעיה זו אובחנה ע"י רופא עיניים? ומה הסיכוי לתיקון מלא של הבעיה?

שלום אלי! באופן עקרוני, היפרדות זגוגית ללא חור או קרע ברשתית וללא דימום אינה דורשת טיפול. לאבחון מדוייק והתייעצות אני ממליץ לך לפנות למומחה למחלות רשתית. בהצלחה!

26/07/2020 | 09:18 | מאת: אלי

שלום וברכה לד"ר אור, מה הסיכוי שהיפרדות זגוגית תלווה (או לא תלווה) בחור או קרע ברשתית, וכמה זמן חולף, בדרך כלל, עד שרופא העיניים מגיע לתשובה בעניין זה? כמו כן, האם הטיפול היחידי בהיפרדות זגוגית, ככל שנדרש, הוא בניתוח רשתית? אלי

האבחנה של היפרדות זגוגית ניתנת לאחר בדיקה מדוקדקת של הרשתית על ידי רופא עיניים בהרחבת אישונים. בבדיקה זו בודק הרופא אם יש חור או קרע ומפנה לטיפול אם צריך. הסיכוי לתופעה כזו גדול יותר קרוב לתחילת התסמינים כפי שאמרתי היפרדות זגוגית אינה דורשת טיפול בדרך כלל. בהצלחה!

29/07/2020 | 08:54 | מאת: אלי

כאשר נוצרת עכירות כלשהי בעין (לפעמים עקב ניתוח ירוד), מקובלת הנחיה להיבדק בדחיפות אם יש "מסך/וילון" בעין. מהו בדיוק מסך/וילון בהקשר זה? מהם ממדיו (בראיית המטופל) בהיבט של גודל המסך ושל משך זמן הופעתו, לצורך החלטת המטופל אם צריך להיבדק בדחיפות, כאמור?

שלום אלי! כל הופעת "וילון" או מסך בשדה הראיה דורשת בדיקה בהקדם אצל רופא עיניים. לפעמים מתברר שזו אינה בעיה דחופה אך לפעמים מדובר בדימום, היפרדות רשתית, דלקת או בעיה אחרת שדורשת פתרון תרופתי או ניתוחי. גודל המסך וצורתו יכולים להשתנות לפי מקור הבעיה.

29/07/2020 | 14:00 | מאת: אלי

ברור לי שכאשר מופיע וילון/מסך, יש לגשת לבדיקה דחופה - ביקשתי להבין מהו מסך/וילון בהקשר זה, כיצד אזהה, כמטופל, את המסך/וילון?

30/07/2020 | 09:50 | מאת: אלי

חשוב לי מאוד לקבל תשובה לשאלתי לפני סוף השבוע הנוכחי, כי היא נותרה פתוחה. אבקש היענות בהתאם. בברכה, אלי

הי אלי הכוונה במסך או וילון זה מצב שבו חלק משדה הראיה "חסר" או מוסתר או נראה כאילו אתה מסתכל דרך משהו ובגלל זה רואה מטושטש. מבחינתנו זה מחשיד לדימום בזגוגית או קרע/היפרדות רשתית ומכאן החשיבות ללכת ולהיבדק.

04/08/2020 | 15:38 | מאת: אלי

האם מדובר בחלק חסר המוסתר באופן קבוע? אלי

מנהלי פורום בריאות העין