אקסופטלמוס

דיון מתוך פורום  בריאות העין

30/12/2012 | 15:05 | מאת: אמא

שלום: מה יכול לגרום לאקסופטלמוס כאשר tsh תקין? תודה!

31/12/2012 | 15:05 | מאת: ד"ר אסף קרץ

שלום רב, ראשית, בלט עין אפשרי גם כשתפקודי בלוטת התריס תקינים ואף נמוכים. שנית, ישנן גם סיבות אחרות שאינן קשורות כלל לבלוטת התריס שיכולות לגרום לבלט עין. עליך להיות במעקב רופא עיניים, עדיף מומחה לאוקולופלסטיקה, ולבצע לפי הצורך בדיקות הדמייה של ארובת העין. בברכה, ד"ר אסף קרץ

10/01/2013 | 17:26 | מאת: אמא

שלום: תודה על התגובה. לבת שלי החל הבלט סמוך לנטילת אדרל (תרופה לקשב וריכוז) כעבור זמן נעלם הבלט סמוך להפסקת התרופה. כעת, חזר הבלט בסמוך להעלאת מינון האדרל. mri יצא תקין לגמרי. הפסקנו את נטילת האדרל, הגענו לבדיקת עיניים והבלט אכן נעלם. לא ידוע על קשר בין אדרל לבלט עין. לכן אני מתלבטת: האם לאפשר לה להמשיך ליטול את התרופה? אם הבלט חוזר - האם זה מסוכן? מה זה אומר. תודה על תגובתכם!!

מנהלי פורום בריאות העין