ברק מהבהב בעיניים למשך עשרים דקות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

22/05/2020 | 01:11 | מאת: עופר

כיום אני בן 48. כשהייתי בשנות העשרים היו לי מקרים של ברק כזה שמהבהב או מרצרץ עשרים דקות, משתלט על כל שדה הראייה עד חוסר יכולת לראות ואז בהדרגה נעלם. זה עבר אלא שאתמול קרה אותו הדבר. זה לא מלווה בכאב ראש. קבעתי בדיקה לרופא עיניים, אך היא בעוד כשבועיים, האם יש מקום לבקש מרופאת המשפחה להקדים? מה זה יכול להיות?

סמנים יכולים להתאים לסוג של מיגרנה, אם התופעה חלפה והיתה קיימת בעבר, סביר שניתן להמתין. בכל מקרה אפשר להתקשר למוקד קופת חולים ובטוח יש רופא עם תורים מוקדמים יותר. בכבוד רב ד"ר מיכאל היימס

24/05/2020 | 14:07 | מאת: עופר

תודה ד"ר הימס על תשובתך. עד עכשיו זה לא חזר (כמה ימים), לא היה לי כאב ראש אחרי התופעה, אולי משהו מאוד מינורי- האם יכול להיות מיגרנה ללא כאב ראש, רק עם ברק כזה שמתגבר ונעלם? למה זה קורה? (הייתי בערך חצי שעה אחרי פעילות גופנית מעט מאומצת, אולי זה קשור...)

מנהלי פורום בריאות העין