דלקת לחמית העין, ילד בן 11

דיון מתוך פורום  בריאות העין

16/05/2020 | 09:19 | מאת: אני

שלום רב, בני בן 11, עיניו בהירות, סובל מדלקות חוזרות בלחמית. באוגוסט 2019 קיבל מקסיטרול. באפריל 2020 קיבל שוב מקסיטרול. אתמול, 15.5.20 היינו אצל רופא עיניים מאחר ושוב עיניו אדומות מאד, קיבלנו שוב מקסיטרול בתוספת אופטילסט. שאלתי האם זה תקין שמקבל מקסיטרול לעיתים קרובות ונעניתי בחיוב. לאחר קריאה ממושכת, קראתי ששימוש במקסיטרול עשוי לגרום לגלאוקומה, קראתי על מקרים של עיוורון. אני חוששת מאד כעת. האם השימוש בטווח שציינתי לעיל הוא בטוח? (פרק זמן של אוגוסט, אפריל ומאי). האם יש סיכוי שיוצר נזק בשימוש על פי הוראות הרופא, בפרקי הזמן הללו? מבקשת הארה, אני בחששות מנזק שעשוי להיגרם לבני. אודה להתייחסותכם המקצועית. תודה רבה ובריאות טובה.

הגלאוקומה מתפתחת לאחר טיפול ממושך, אם יש צורך בטיפול ארוך טווח, אז הרופא המטפל צריך לבדוק לחצים ולוודא שהם תקינים וכך למנוע את סכנת הגלאוקומה. מספר טיפולים לזמן קצר לרוב אינם גורמים לתופעות לוואי אך חובה מעקב של רופא עיניים מטפל. בכבוד רב ד"ר מיכאל היימס

17/05/2020 | 15:58 | מאת: אני

רב תודות על תגובתך המקצועית.

מנהלי פורום בריאות העין