הסתכלות על חפץ שליד קורא ברקוד שעובר דרך זכוכית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/03/2020 | 19:40 | מאת: אלון

היי דוקטור, במקום עבודה יש מכשיר בגודל ארון חשמל עומד שבו יש קורא ברקוד לייזר, והמכשיר סגור בתוך ארון מזכוכית. הסתכלתי ממרחק 2 מטר בערך על הקצה של המכשיר (הארון חשמל הזה, לא על הקורא ברקוד עצמו) למשך חצי דקה בלי לשים לב. האור לייזר לא היה על העיניים שלי ולא הייתי בכלל בקו ישר עם הלייזר כאילו לא הייתי מולו אלא הסתכלתי מהצד, ולא הסתכלתי לתוך הלייזר, אלא על הקצה של הארון חשמל הזה. אני אוכל סרטים שנכנס לי לייזר לעיניים , כי שמעתי שקרן אור שעוברת דרך זכוכית היא נשברת , אז יש מצב שהלייזר למרות שלא הסתכלתי עליו ולא הייתי אפילו בקו ישר מולו, איכשהו נשבר בזכוכית והריסיסים של הלייזר הגיעו אלי?

אם לא ראית את הלייזר, אז הוא לא פגע בעין. בכבוד רב ד"ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין