אוסיאטיס לחולה דלקת פרקים מקשחת

דיון מתוך פורום  בריאות העין

29/12/2019 | 08:23 | מאת: יוסי

שלום אני בן 29 אני חולה ב דלקת פרקים מקשחת מ 10 שנים אני מטופל על יד רימיקיד ומטטרוקסאט , אחרתי בקבלת הרימיקיד ב חודש ימים לפני שבוע התחילה עין ימין אודם וכאבים פניתי לרופא עינים רגיל ונתן לי pre forte 6 פעמים ביום בנוסף לטיפות הרחבה והפנה אותי למומחה אוביאטיס , אחרי 5 ימים מהטיפול פניתי למומחה אוביאטיס והוא אמר שיש לי דלקת חריפה בחלק הקדמי ואמר לי לקחת את ה pred forte טיפה כל שעה בנוסף לטיפות ההרחבה יש לי כמה שאלות ? 1 ? האם הסיבה היא איחור בקבלת הרימיקיד 2 ) כמה זמן הדלקת תחזור ? 3 ) האם טיפה כל שעה זה לא מיותר מדי ? כי שמעתי שזה גורם לקטרקט 4 ) אחרי כמה זמן של טיפול יש חשש לקטרקט ? אם מקבלים טיפה כל שעה איך מורידים את המינון שמפסיקים לחלוטין מה הסדר ?

30/12/2019 | 17:26 | מאת: ד"ר אורן גולן

שלום יוסי 1 קשה לדעת אם האובאיטיס הופיע בגלל איחור 2 אובאיטיס בחלק הקידמי של העין יכולה להיות חד פעמי אבל גם יכולה לחזור יום חודש שבוע שנה או יותר ולא ניתן לחזות את זה 3 טיפה כל שעה זה מינון מוכר וזה תלוי בחומרת האובאיטיס 4 קטרקט יכול להופיע לאחר טיפול ממושך בסטרואידים

30/12/2019 | 17:28 | מאת: ד"ר אורן גולן

אם יש אובאיטיס חמורה ולא מטפלים בה יכולים להופיע סיבוכים ולכן צריך לטפל לפי שיקול מומחה בתחום ויש לבצע ירידה הדרגתית בסטרואידים בהתאמה לתגובה לטיפול ויחד עם הרופא

מנהלי פורום בריאות העין