לא מובן לי תוצאות הבדיקה למה זה מוביל ומה זה אומר

דיון מתוך פורום  בריאות העין

28/11/2019 | 14:46 | מאת: עמית

שלום דר', עברתי בדיקת עיניים שגרתית בימים האחרונים בשל ראיית כתמים שחורים זזים עם תנועת העין בשתי העניים, תחושת יובש בעניין ועליה משמעותית במספר המשקפיים תוך שנה למספר 5* 1.50 - 6.75 בעין ימין ו170* 1.25 - 7.00 בעין שמאל ואלו ממצאי הבדיקה: גירוי קל, קרנית שקופה, ל.קדמית עמוקה וצלולה, אישון עגול מגיב לאור, ברוטב האחורי באישון צר, דיסקה תקינה ומקולה תקינה בעין ימין, דיסקה מוטית קלות ומקולה תקינה בעין שמאל. היא רשמה גם שאני זקוקה לבדיקת קרקעים בהרחבת אישונים ושככל הנראה מדובר בהיפרדות זגוגית אחורית, הכתמים עדיין נצפים בכל אחת מהעניים ואין סיפור של חבלה. לא ברור לי מה זה אומר ומבקשת לדעת מה משמעות התוצאות מבחינת בריאות העיניים? מחכה לתשובה מהירה, תודה, עמית לקריאה נוספת והעמקה

לפי הרשום יש צורך בהשלמת הבדיקה עם הרחבת אישונים. ככל הנראה מדובר בעכירות בזגוגית שהוא ממצא חסר משמעות. אך עד השלמה הבדיקה לא ניתן לקבוע בוודאות בכבוד רב ד"ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין