קרטוקונוס ועדשות מגע

דיון מתוך פורום  בריאות העין

29/10/2019 | 09:24 | מאת: עומר

שלום, אני בן 39 , לאחר שזיהו אצלי לפני כשנה קרטוקונוס מתקדם בשתי העיניים עברתי ניתוי קרוס לינקינג בשתיהן. לאחרונה התאים לי אופטומטריסט מומחה עדשה רכה לעין ימין החזקה יותר ועדשה היברידית לעין שמאל החלשה. השאלה שלי היא לגבי סיכונים להחמרה כתוצאה משימוש בעדשות. האם במידה ואני מסתדר עם משקפיים (אני רואה איתן אך פחות טוב מאשר עם העדשות) עדיף להשתמש במשקפיים? קראתי שעדשות עלולות לשרוט את הקרנית ולהחמיר את המצב. מה מומלץ לעשות? תודה רבה

עדשות מגע לא גורמות להחמרה של קרטוקונוס. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין