עדשה יומית קרועה ומפורקת.

דיון מתוך פורום  בריאות העין

30/09/2019 | 10:28 | מאת: נועה

שלום וחג שמח! אתמול הכנסתי עדשת ראיה יומית לעין וממש תוך כמה רגעים היא נפלטה החוצה. הרמתי אותה וכשניסיתי לפתוח אותה מהקיפול שלה שמתי לב שהיא קרועה ואפילו מפורקת. פתיחה שלה מצאה את מרבית חלקי העדשה והצלחתי להרכיב אותה על האצבע כמעט במלואה. למרבה הדאגה גיליתי כי חסרה חתיכה יחסית קטנה. כמובן שהחשש הוא שהיא התפרקה ונשארה בעין. מיד לאחר מכן התחלתי "לחטט" בעין ולא מצאתי. הבוקר קמתי יחסית בסדר אבל שוב שטפתי פנים וניסיתי לראות ולהרגיש אם יש לי עצם זר בעין. כעת כמובן, יש תחושה מציקה שיכולה לדעתי להיקשר ל3 אפשרויות: העדשה שייתכן ונותרה שם. העובדה שגיריתי את העין המוח שמתעתע ומזין את החשש. חג עכשיו כך שאין בקהילה רופא עיניים זמין. האם מומלץ בכל זאת לגשת למיון? האם שווה להניח לעין ולחכות לראות אם משהו מתפתח? האם אפשר בכלל למצוא שבריר עדשה דקה?

02/10/2019 | 22:18 | מאת: ד"ר אורן גולן

אפשר למצוא שבריר עדשה בעין עי רופא עיניים … האבחנה המבדלת שלך טובה :) … תפנה בהזדמנות לבדיקה … לא ניתקלתי בבעיות רציניות מחלקיק עדשה קטן … יש סיכוי גם שיצא לבד אבל שווה לבדוק

מנהלי פורום בריאות העין