הסתכלות על השמש ללא סינוור

דיון מתוך פורום  בריאות העין

20/09/2019 | 05:05 | מאת: דן

היי. אני מת מפחד בעקבות מקרה שקרה לי כבר כתבתי הודעה בפורום ללא מענה. בלי לשים יותר מדי לב, בשעה 5 בצהריים בערך לפני כמה ימים(לא שקיעה אבל השמש מאירה מהצד למעלה) , הסתכלתי והתמקדתי למשך דקה שלמה על נקודת אור לבנה של שמש חזקה בשמיים , כשאני נמצא בתוך הבית בצל, אבל האור הנראה של השמש הוא לא על הפנים שלי, כלומר השמש לא עלי ואני לא מסתנוור. אין שינוי בראיה כבר כמה ימים אך עדיין כולי חרדות. ניסיתי לצרףי תמונה להודעה, אם זה עבד , התמקדתי באור הלבן בצד השמאלי עליון של החלון אני מת מפחד מדברים שקראתי באינטרנט, על האופן שבו עיניים נפגעוץ מקרינת uv גם כשאין כאבים כי אין קולטי כאב הקטינה.

28/09/2019 | 08:01 | מאת: ד"ר אורן גולן

שלום דן אתה צודק … לא כדאי להסתכל על השמש בצורה ישירה מכיוון שזה יכול לעשות נזקים ברשתית העין. קשה לדעת אם בדקת צפייה יכול להיווצר נזק … אתה יכול לבצע בדיקת oct אם תרגיש בעיה בהמשך …

מנהלי פורום בריאות העין