גופיפים אגרסיביים צפים בעין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

13/09/2019 | 03:53 | מאת: ג'ון

שלום וברכה, זה כמעט שנתיים שאני סובל מעכירות קיצונית בג'ל העין. זה התחיל עם זבוב חום ששט בשדה הראייה של עין ימין ללא הפסק ובתזזיתיות, בעיקר באזורים מוארים מאד. עם הזמן הוא אף גדל באופן משמעותי ביותר ונספחו אליו גם תולעים שקופות. פניתי לשני רופאי עיניים שערכו בדיקת הרחבת אישון בעין ומצאו שהכל תקין. לטענתם אין שום דבר שאפשר לעשות כדי להעלים גופיפים אלו, למעט ניתוח מסובך שהם ממליצים לא לעבור. כאילו זה לא מספיק, הופיע גם גופיף ארוך דמוי תולע בעין השניה שגם הוא מפריע לראייה. למרות שגופיפים אלו אינם מלווים בכאב, הרי שהם פוגמים באופן משמעותי מאד בתפקוד היומי שלי. אינני מסוגל להתמקד בשום דבר בשדה הראייה שלי באופן ממושך כתוצאה מהתזזיתיות והגודל של גופיפים אלו. אני ממעט לצאת מהבית מפני שכאשר אני הולך, במיוחד באור יום, ההליכה הופכת למפגן סיוט. נותרתי חסר ישע ואני מנסה לשאול על פתרונות נוספים- שיכולים או להעלים את הבעיה או לפחות להקל עליה משמעותית. תודה רבה וכל טוב, ג'ון.

13/09/2019 | 09:58 | מאת: ד"ר אורן גולן

שלום ג׳ון תראה זה באמת בעיה … המון אנשים סובלים מרחפנים בזגוגית של העין אבל הרוב איך שהוא מתרגלים לזה או שהרחפנים פשוט נעלמים עם הזמן. במקרים קיצוניים אפשר להתייעץ עם מנתח רשתית לגבי הליך שנקרא כריתת זגוגית. זהו ניתוח לא פשוט וארוך ויש לו גם סיכונים ועליך להתייעץ עם המנתח אם המצב עד כדי כך גרוע שכדאי לעשות את זה

13/09/2019 | 19:03 | מאת: נדב

שלום ד"ר, אני בן 26 וגם אני סובל כבר כחצי שנה מאותה הבעיה. ביקרתי אצל שני רופאי עיניים פרטיים שגם עוסקים בניתוחי עין בין היתר ושניהם אמרו לי שלא ניתן לטפל בפלואטרס אלא רק להתרגל, ואחד אמר לי שהניתוח נעשה רק במקרים שיש לאדם קטרקט נדמה לי, אם אין מחלות עין ומדובר רק בפלואטרס אז אין מה לעשות אלא רק לחיות עמם. מה אחוז האנשים ססטיסטית שמתרגל לפלואטרס ויש לו איכות חיים נורמאלית? האם באמת אם אין מחלות עין ורק פלואוטרס לא ניתן לעשות דבר? אני אובד עצות.

24/07/2022 | 17:58 | מאת: ליאנה

האם עבר לך? האם קיבלת טיפול כלשהו,?

מנהלי פורום בריאות העין