אפשר לעשות ניתוח תיקון ראייה בלייזר בלי משקפיים?

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/09/2019 | 18:04 | מאת: אביחי

אני בן 26 ויש לי בעיות ראייה ומעולם לא שמתי משקפיים, בזמן האחרון החלטתי שאני רוצה לטפל בבעיה כמה שיותר מהר מבלי לשים משקפיים. האם זה אפשרי בשבילי לעשות ניתוח לתיקון ראייה מבלי לחכות כמה זמן עם משקפיים?. ואיזה בדיקות צריך לעבור בשביל להיות מתאים לניתוח לייזר לתיקון ראייה?.

05/09/2019 | 13:29 | מאת: ד"ר אורן גולן

שלום אביחי, יש אנשים עם מספר במשקפיים שלא תמיד מרכיבים את המשקפיים מסיבות שונות והם מסתדרים גם בלי התיקון. זוהי לא סיבה שמונעת ממך לבצע ניתוח לייזר להורדת משקפיים. מה שכן, צריך לבצע בדיקות התאמה ולראות שהקרנית בריאה ומתאימה לניתוח ואין מחלות אחרות בגוף שיכולות להפריע לניתוח בקרנית. כמו כן צריך לוודא שהמספר שלך יציב לפחות שנה. הבדיקות אותן אתה צריך לעשות כוללות בין השאר, בדיקת אופטמטריסט, מיפוי קרנית, בדיקה ע"י רופא עיניים מומחה בתחום.

08/09/2019 | 20:16 | מאת: אביחי

ומה אם אני לא רוצה לחכות שנה בשביל לוודא שהמספר שלי יציב? עשיתי בדיקת עיניים אצל רופא עיניים רק לפני שבוע וקצת ולא עשיתי בדיקת עיניים לפני זה אלה רק בדיקת עיניים כשהוצאתי טופס ירוק לרישיון נהיגה. אני רוצה לתקן את הראייה שלי כמה שיותר מהר

מנהלי פורום בריאות העין