נקודת חן בעין מולדת או לא

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/09/2019 | 14:57 | מאת: ארז

הי בן 35 בריא בד'כ, גילו לי לאחרונה בבדיקת עיניים רגילה נקודת חן קטנה בעין. רציתי לשאול האם עלי לדאוג והאם נקודת חן היא בהכרח מולדת?

05/09/2019 | 13:33 | מאת: ד"ר אורן גולן

שלום ארז, נקודת חן בעין היא לא בהכרח מולדת וצריך לעקוב אחריה כמו כל נקודת חן אחרת בגוף. יש מאפיינים של נקודת חן שיכולות להחשיד לבעיה וגם להיפך. בד"כ אם נקודת החן לא גודלת, לא משנה צבעים, אינה מורמת, זזה אם נוגעים בה (ע"י רופא עיניים בלבד) ואם יש בה ציסטות קטנות מעיד שכנראה מדובר בנקודת חן שפירה - רגילה. אם מדובר בהרבה נקודות חן כדאי לבצע מעקב אצל רופא עיניים בצורה מסודרת.

מנהלי פורום בריאות העין