פצעונים קטנים על העפעפיים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

09/08/2019 | 00:46 | מאת: תומר

שלום :) זו אינה תופעה חדשה אצלי, אבל אני רוצה להבין מה זה ולמה זה קורה: לאחר פעילויות שונות - במיוחד אחרי מקלחת (אבל לא רק: גם לאחר שאני מתעורר ובאופן כללי, בסיטואציות פחות יציבות לעיניים) מופיעים לי פצעונים עגולים קטנים מאוד על העפעפיים, כלומר בתוך העין - אבל לא על הקרנית, אלא על כל מה שמקיף אותה. הפצעונים הקטנטנים האלו מרגישים כמו גוף זר בעין, הם אינם כואבים אך מפריעים, ועוברים לפעמים תוך מספר שעות בודדות. האם ידוע לך מה ייתכן שזה, ממה נגרם ומה ניתן לעשות כנגד זה? תודה!

שלום רב, כנראה מדובר באלרגיה לאחד מהסבונים בהם אתה משתמש. ישנם מקרים גם כי זיעת הגוף גורמת לזה. בכל מקרה ממליץ לך להיבדק אצל רופא עור. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין