עין ימין עם דלקת בהריון

דיון מתוך פורום  בריאות העין

08/07/2019 | 12:48 | מאת: דנה

שלום רב, אני בהריון בשבוע 28. בשבוע שעבר עין ימין הייתה אדומה ומגרדת, אך המצב חלף. הבוקר התעוררתי עם עין אדומה עם מעט הפרשות, גרד ומעט צריבה. שוב, התסמינים רק בעין אחת. רופא העיניים אמר כי מדובר בדלקת אך לא נתן אבחנה חד משמעית לגבי הסוג שלה. אמר כי אין סימנים לאלרגיה (ללא פאפילות) אך בכל זאת יטפל כדלקת אלרגית בשל הגרד. יש לציין כי מאז עברו כמה שעות, האודם פחת ואין הפרשות. גם הגרד והצריבה נרגעו. הוא רשם לי: FML 0.1% COLO 0.1% OFLOX COL 0/3% האם הטיפות הללו בטוחות לשימוש בהריון? האם ניתן להמתין יום- יומיים לראות אם המצב ישתפר ללא טיפול? תודה רבה

במידה וחל שיפור ללא טיפול אפשר לנסות לשטוף עם מים קרים ולהמתין עם הטיפול התרופתי. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין