טיפול בעין לאחר שיתיק פניפ פצאליס

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/05/2019 | 07:12 | מאת: יהודית

שלום רב, שיתוק בפנים מסוג פצאליס שבו עין אחת לא נסגרת ועין שניה קשה לפתוח אותה והמצח בחציו חלק ואילו המצח בצד השני נשארו קמטי המצח בקצור חצי פנים מעוותות ,האם שיתוק הפנים הזה יכול להיגרם גם לאחר 4 ימים מאירוע מוחי? מה לעשות לגבי העין שנשארה פתוחה שלא תתייבש האם לשים בתוך העין הפתוחה משחה אנטיביוטית מסוג סינטומיצין ?

שלום רב, לא לשים תרופות בשום אופן. ניתן לשים הילוג'ל או סיסטיין ג'ל לסיכוך העין, אלו תכשירים המיועדים לטיפול ביובש. אגב גם מגן עיניים שקוף המיועד לעבודות בגינה יכול לשפר את עניין היובש. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין