חוטים בעיניים.

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/05/2019 | 18:00 | מאת: יעלי

שלום ד"ר, בת 36,ללא בעיות ראיה, לא מרכיבה משקפיים. חודש לאחר לידה 4. לפני כשעתיים, כשכתבתי משהו על גבי דף לבן, שמתי לב לחוטים שחורים ותולעים לבנות בעיניים. הם ניראים אך ורק כשאני מסתכלת על הדף הלבן וגם כשאני מתאמצת לראות אותם. כמו כן, מאז אני שמה לב אליהם גם כשיש רקע בהיר או מואר (לדוגמא-כשאני במרפסת). אציין שנבדקתי בדיקת ראיה מקיפה לפני כחצי שנה, בתחילת ההריון, כולל הרחבת אישונים, שדה ראיה ממוחשב ולחץ תוך עיני והכל היה תקין. הסיבה לבדיקה הייתה שהתחלתי לראות בקצה העין, בחלק השחור שמתחת לעפעף, מעין חצי עיגול לבן שזז ונעלם לאחר מספר שניות.אני עדיין רואה את זה מדי פעם. רופא העיניים אמר שזה יכול להיות מיגרנה ואין שום ממצא שקשור לבעיה בעין. כמובן שאגש לבדיקה חוזרת לאור החוטים האלה, רק שהתור הקרוב הוא בעוד חודש. אשמח לדעת על מה מעידה התופעה והאם יש לגשת למיון, או שזה בסדר לחכות חודש (בהתחשב בעובדה שנבדקתי לפני חצי שנה). אציין שגם אמי סובלת מזבובים וחוטים בעיניים אך זה התחיל אצלה בגיל 60, ואמרו לה שזה אופייני בגיל מבוגר ולא בגילאים הצעירים (מעל 50). תודה מראש :-)

שלום רב, מה שאת מתארת מתאים לשינויים במגנה של ג'ל העיניים. אין סיבה לבהלה אבל כן צריך לעבור בדיקה אצל רופא העיניים.3במידה והעניין מחמיר יש לגשת במהרה לבדיקת עיניים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין