משקפיים והמספר של העדשות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

21/04/2019 | 12:26 | מאת: גילי

שלום רב. הבת שלי בת 13 מרכיבה משקפיים מזה כמה שנים. בבדיקת רופא העיניים הקבוע שלנו לפני כחודש, היתה ירידה קלה ביותר בראיה באחת העיניים. הרופא יעץ לא לשנות כרגע את המספר בעדשות, והסביר שעליה במספר תגרום ל"עצלות" מהירה יותר של העיניים. הילדה מעונינת במסגרת חדשה, ובחנות אמר האופטומטריסט שחשוב מאוד להתאים את המספר של העדשות לצורך הקיים, שמה שאמר הרופא היה נכון לפני 10 שנים, ורק רופאים זקנים עדיין דוגלים בגישה הזאת. היום מאמינים שיש לשנות את המספר של העדשות וזה לטובת העיניים ולא לרעתן. למי עליי להקשיב??? לרופא או לאופטומטריסט???

ישנן אסכולות שונות בנושא. אין משמעות לשינויים קלים במספר, המלצתי היא להתאים את המספר למה שהכי נוח לביתך להרכיב. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

21/04/2019 | 17:40 | מאת: גילי

תודה רבה על התגובה ! האם חצי מספר נחשב לשינוי קל ?

שינוי של 0.50 הוא שינוי קל.

מנהלי פורום בריאות העין