דלקת עפעפיים (עליונות ותחתונות)

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/03/2019 | 19:32 | מאת: לילך

שלום רב, יש לי דלקת עפעפיים עליונות ותחתונות כבר כשבועיים ויש לי כמה שאלות חשובות, שאודה לכם שתשיבו לי עליהן בהקדם האפשרי: 1. הדלקת התחילה בזמן שפעת וכוללת הפרשות מהעיניים (צהבהבות ולעיתים דביקות, בעיקר בבוקר). האם הדלקת היא כתוצאה מהשפעת (שכללה את הסינוסים וממש חסמה אותם לא מעט זמן) או שיתכן מסיבה אחרת (שימוש ממושך בעדשות/קרם עיניים חדש/איפור/?)? ואם מסיבה אחרת מלבד השפעת, מהן הסיבות האפשריות? 2. הדלקת אובחנה ע"י רופא עיניים לפני כשבוע וניתן לי מרשם לטיפול הבא: - משחת עיניים Maxitrol/מקסיטרול (מריחה * 1 ביום * 10 ימים) - טיפות עיניים Bepanthen/ביפנטן (1 טיפות * 4 ביום * 30 ימים) - מגבונים לעפעפיים של ד"ר פישר לניקוי העפעפיים בוקר וערב. וכמובן - אסור לי להשתמש בעדשות מגע עד תום הטיפול. הבעיה היא, שבמשחה כתוב שאין להתשמש בטיפול אם יש זיהום כלשהו בעין שאיננו מטופל ואם יש הפרשה דביקה מהעין ובטיפות העיניים כתוב, בין היתר, שאין להשתמש בעיניים מזוהמות או פצועות וכן שאין להשתמש בו-זמנית עם תרופות עיניים. יש להמתין כ- 15 דקות ולהשתמש בבפנטן אחרון. מהסיבות הנ"ל טרם התחלתי את הטיפול, כך שמתעכב לי הטיפול וזה גם אולי מחמיר לי את הדלקת ואני מקווה שזה לא יגרום לי לנזק לעיניים. אנא ייעוצכם בהקדם מה לעשות וכיצד לטפל (בין אם טיפול זה בכל זאת וכיצד ובין אם טיפול אחר) וכל עצה רלוונטית אחרת והאם ישנה אפשרות לטיפול מהיר יותר (מ- 30 יום) ולחזרה מהירה יותר לשימוש בעדשות מגע. תודה מראש!

שלום רב, ללא בדיקה מקיפה אחן דרך לעזור לך גשי לבדיקה אצל רופא עיניים מטפל. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין