דלקת עיניים ויראלית ארוכה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

20/02/2019 | 13:47 | מאת: אלונה

היי, לפני כשבוע התחילה לי דלקת בעין ימין, הרופא נתן לי מקסיטרול לשימוש לשבועיים ארבע פעמים ביום. לבנתיים אין כל הקלה, בעין דומעת ומעקצצת כאילו ויש גרגיר בתוך העין. בנוסף, נדבקה גם העין השנייה. חשוב לי לציין שאני חולה בפסוריאזיס והתחלתי ליטול כמות קטנה של מטוטרקסט כל שבוע (עשרה מ"ג). האם יש קשר בין הדלקת לתרופה? האם אפשר לטפל בדלקת ללא סטירואידים שכן אני יודעת שיש תופעת ריבאונד לאחר הפסקתם. אני מטפלת בתינוקת בת עשרה חודשים ואני מפחדת מאוד מהדבקה. מה ניתן לעשות?

סביר שמדובר בדלקת על רקע ויראלי, יש צורך בבדיקה בכדי לקבוע באופן חד משמעי. במקרה זה אפשר לטפל בתחליפי דמעות וסבלנות עד חלוף הדלקת.

20/02/2019 | 17:30 | מאת: אלונה

הייתי אצל שני רופאים, איבחנו רקע ויראלי. האם יכול להיות דלקת כזו חמורה ומציקה על רקע ויראלי? והאם אני יכולה להפסיק עם המקסיטרול אם לא מקל בכלל ולעבור לתהקלה על דמעות? יש צורך במרשם רופא?

בוירוס יכול לגרום לדלקת חמורה אפשר להשתמש בתחליפי דמעות בלבד.

מנהלי פורום בריאות העין