הדמיית ארובות עיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

26/08/2012 | 21:56 | מאת: מיטל

שלום, נשלחתי ע"י רופא עיניים לעבור בדיקת סי טי ארובות עיניים בכדי לבדוק האם יש ממצא ארובתי הגורם לבלט עין שמאל, זאת לאחר ששלל אפשרות של בעיה בבלוטת התריס ולאחר טיפול בטיפות עיניים משני סוגים- דקסמיצין והשני להרגעה. ( לאחר הטיפול בטיפות חל שיפור בגרד ובנפיחות אך עדיין בבוקר העין עדיין כואבת ויש קצת בלט בעין). האם בדיקת MRI של ארובות עיניים טובה לשאלה זו כמו בדיקת ה CT? האם יש יתרון כלשהו ל CT על פני ה MRI לאבחון הבעיה הספציפית הזו?

26/08/2012 | 23:01 | מאת: ד"ר אסף קרץ

שלום מיטל, בדיקת הבחירה ברוב המקרים להדמיית הארובה היא CT. ל- MRI יתרון משמעותי על CT בהדמייה של תהליכים ממקור עצבי. בברכה, ד"ר אסף קרץ

מנהלי פורום בריאות העין