עלייה לחץ תוך עיני לאחר סטרואידים - ללא ירידה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

03/02/2019 | 16:36 | מאת: אריה

שלום רב, לפני כ-10 שנים היתה לי דלקת בעין כתוצאה מוירוס האדנווירוס. לאחר טיפול בסטרואידים, עלה לי הלחץ מסביבות ה-14 ל-19/21. עשר שנים לאחר מכן, הלחץ לא ירד. קראתי בפורום כי לרוב הלחץ יורד לאחר סיום הטיפול בסטרואידים. אך לא אצלי. יצוין כי עשיתי בדיקות עיניים למעקב ולא נמצא ממצא כלשהו, רק נאמר לי שעליי לעקוב כי לסבתא שלי היתה גלואקומה. מה יכולה להיות הסיבה להתקבעות הלחץ הגבוה? האם יש איזשהו שינוי פיסיולוגי? והאם אפשר לעשות משהו בנידון? תודה מראש, אשמח לתשובתכם.

שלום רב, ללא בידקתך אין לנו דרך לעזור. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין