אדמומיות בעין דלקת/יובש או משהו אחר?

דיון מתוך פורום  בריאות העין

25/12/2018 | 15:20 | מאת: נטע

במשך שבועיים הופיעה לי אדמומיות קלה בעיין ימין בשעות מאוחרות כאשר הרכבתי עדשות מגע,לא התייחסתי לכך אך שבוע שעבר קמתי עם עין אדומה כואבת, מגרדת קצת, עם תחושת גוף זר בעין וקושי במצמוץ. הורדתי את העדשות והלכתי לרופא עיניים שם הוא נתן לי טיפות עיניים כתחליף לדמעות ואמר שיש לי דלקת.במשך שבוע שמתי את הטיפות (לא הרכבתי עדשות) ראוי לציין שלא היו כל הפרשות מהעין רק בבקרים האחרונים קמתי עם הפרשה קטנה וצמיגית,ומשום מה העין השנייה אינה נדבקה למרות שנגעתי בה. אחרי שבוע עברה לי האדמומיות והפסקתי את השימוש בטיפות והרכבתי עדשות ובשעות הערב שוב חזרה לי האדמומיות והדלקת..אני לא בטוחה שזו דלקת כיוון שהעין השנייה אינה נדבקה לי אולי זה בכלל יובש בעין? אני מרכיבה את אותם עדשות כבר כמה שנים ולא שיניתי אותם ולא היו לי כל בעיות בעיניים.הזמנתי תור לרופא עיניים /מומחה צבאי לעוד שבועיים אך אני רוצה לחזור להרכיב את העדשות שלי,לא הרכבתי אותם ברצף איזה 3 שבועות כמעט... לשים את העדשות ותוך כדי את הטיפות? מה יש לי בעין דלקת /יובש.. ?

שלום רב, תופעות יובש אכן מלוות בתאור שלך. אך אין דרך לדעת אם זה דלקת או יובש ללא בדיקה מקיפה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין