חדש בקורטקונוס - החמרה במיפוי חוזר לאחר 4 חודשים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

03/12/2018 | 11:58 | מאת: חן

שלום אובחנתי לפני כ 4 חודשים לאחר מיפוי קרנית התאמה של 17 אחוז למחלה בעין שמאל בלבד וצילנדר 5 . עברתי לעדשות מיני סקלריות שהן מדהימות בנוחות אבל פגוע לי בראייה מקרוב . אני בן 39 . בהתאם למעקב ביציתי מיפוי קרניץת שוב ויש החמרה בעין שמאל . צלינגר עלה ל 6 אחוז התאמה ל 23 אחוז . בפענוח נרשם שינה החמרה הכוללת קמירות אחורית . אני מטורד מאוד מקצב ההתקדמות . אם אני מבין נכון המחלה פעילה ומתקדמת מהר. האם קרוסליקניג מומלץ ? האם זה פרופיל של השתלת קרנית ? אשמח לתגובה . תודה

בגיל 39 לרוב המחלה יציבה. יש לוודא שמיפוי הקרנית בוצע מספר ימים לאחר הסרת עדשת המגע. אם בכל זאת ישנה התקדמות אז יש מקום לשקול טיפול צילוב. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

04/12/2018 | 11:06 | מאת: חן

תודה . המיפוי בוצע פחות מ 24 שעות ללא עדשות . חשבתי שאם כבר אז התוצאות יהיו גרועות יותר . האם זה לא כך ?

מנהלי פורום בריאות העין