אטמבוטול ופגיעה בריאה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

01/12/2018 | 22:18 | מאת: אפי

שלום סבתא שלי בת 82 טופלה במשך שנה שלמה בתרופות הבאות: אטמבוטול 800 מ"ג + אזניל 250 מ"ג + ריפמפין 450 מ"ג , ליום. השימוש בתרופות היה עקב צמיחת Myc.Kansasii בריאות. במהלך השנה שהיא טופלה בתרופות אלו נפגעו לה בהדרגה העיניים עד שהתקשר אליה הרופא ריאות ואמר לה להפסיק להשתמש בתרופות עקב פגיעה בריאה. כיום היא בקושי רואה, האם לאחר הפסקת השימוש באתמבוטול היא תחזור לראות כמו פעם או שיד נזק בלתי הפיך עקב שימוש בתרופה?

אם הירידה בראיה היא עקב תהליך דלקתי אז יש סיכוי לשיפור לאחר הפסקת התרופה. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין