רואה כתם כשאני ממצמץ

דיון מתוך פורום  בריאות העין

13/11/2018 | 18:33 | מאת: דוד

שלום רב! מכירים את התופעה כשאתם מצטלמים עם פלאש ואז נשאר לכם למשך כמה דקות כתם בשדה הראייה בכל פעם כשאתם ממצמצים? איך קוראים לתופעה הזו בעברית ובאנגלית? ולגבי המקרה שלי: לפני חודש עשיתי בדיקת עיניים שגרתית הכולל הרחבת אישונים והכל היה בסדר. רק שבוע לאחר הבדיקה התחיל להופיע בשדה הראייה של העין השמאלית כתם בצורת בננה בכל פעם שאני ממצמץ (אשר נעלם כרבע שנייה לאחר המצמוץ), התופעה התחילה לאחר פעילות גופנית מאומצת והפסיקה כעבור יממה. לפני יומיים התופעה חזרה בדיוק כמו קודם, בדיוק אותה צורה של בננה, באותה עין וכן לאחר פעילות גופנית (אני מתאמן פעמיים בשבוע ובפעמים האחרות זה לא קרה). האם יש מקום לדאגה? אשמח לקבל הסבר על התופעה! בברכה! דוד

במידה ויש כתם בשדה הראיה, מומלץ ללכת לבדיקה של רופא עיניים. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין