הסתגלות למשקפיים חדשות - מספר שאלות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

07/11/2018 | 18:42 | מאת: דן

הסתגלות למשקפיים חדשות - מספר שאלות שלום! 1. קיבלתי אתמול משקפיים חדשות, והראייה שלי לא חדה כפי שהייתה במשקפיים הקודמות. יש לי גם צילינדר, ונאמר לי שיש תקופת הסתגלות של המוח וזה אמור להסתדר. האם כך הדבר - וכמה זמן לוקחת תקופת ההסתגלות הזאת בממוצע? 2. מדוע בעצם הראייה פחות חדה? כאשר הייתי אצל האופטומטריסט והוא שם עליי משקפיים לבדיקה עם "טסטים" הגענו למצב שהראייה בקליניקה טובה וחדה. אינני מבין - מה השתנה כעת כאשר קיבלתי את המשקפיים עם אותם המספרים? 3. לאחר תקופת הסתגלות של לדוגמה - חודש-חודשיים, אם אחזור למשקפיים הישנות שלי האם אחווה שוב תקופת הסתגלות מחדש או שיש למוח שלנו "זיכרון" למשקפיים שונות ולא תהיה בעיה להחליף ביניהן? תודה רבה מראש. דן

אם יש צילינדר, לעיתים לוקח מספר שבועות להסתגל. אם בזמן הבדיקה הראיה היתה טובה יותר ואין הסתגלות אז כדאי לחזור לודא שלא היתה בעיה בהתאמה של המשקפיים. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין