הפרדות זגוגית שהחלה מיד בעקבות בעיטה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/10/2018 | 10:24 | מאת: רמי

שלום אני סכרתי עם קוצר ראייה (דיאופטר 7 ו 10) בן 54 קבלתי בעיטת כדור חזקה בהפתעה מטווח קרוב, שבעטייה עפו משקפיי ונפלתי ארצה, וראיתי "כוכבים" באמצע היום. לאחר כמה דקות התחלתי לראות נקודות שחורות קטנות ונגשתי לרופא שאמר אין מה לעשות זה בעיית גיל. למרות שאמרתי לו שזה התחיל מייד אחרי המכה הוא טוען שזו בעיית גיל ואין מה לעשות. הבעיה הלכה והחמירה לכתמים גדולים יותר וממש הפרעה לראייה והוא טוען אין מה לעשות וכן שאין קשר לבעיטה. לפני כשנה הופיע בבת אחת "וילון" שחור מתנפנף שממש גרם לי לא לראות כלל במשך כדקה ואח"כ ראיתי אך עם הפרעה גדולה מאוד. גם כאן טען הרופא שאין קשר למכה. שאלתי היא האם לא ייתכן שהדבר נגרם כתוצאה מהבעיטה? האם זהו רק תזוויג מקרי שמרגע הבעיטה התחילו הבעיות הללו? (ואלי ישנה נטייה טבעית-למרות שאצל כל אחיי, הגדול בן 73 אין שום תופעה כזאת- והבעיטה רק "קידמה" אותו בזמן? אשמח לתשובה מהירה תודה, רמי

מדובר בתופעה מוכרת אשר שכיחה יותר במי שמרכיב משקפיים במספר גבוה. לא נמצא קשר בין תופעה זו לבין נפילה ללא פגיעה ישירה בעין. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין