בדיקת לחץ תוך עיני - אמינות הבדיקה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

27/08/2018 | 14:08 | מאת: יהושע

בן 68 , בריא .אתמול בצהרים נבדקתי אצל רופא שבדק עם מכשיר שבקצהו אור סגול את הלחץ לאחר שהזליף לי טיפות. התוצאה היתה 12 מ"מ. היום בצהרים נבדקתי באופטיקה "אופטיקנה" (במסגרת הזמנת משקפיים) עם מכשיר הבודק ע"י לחץ אויר ונאמר לי שהתוצאה 19 מ"מ. היש בדיקה עדיפה ואמינה אחת על השנייה ?.

שלום רב, לחץ תוך עיני עד 20 ממ"כ הינו תקין. המכשור של הרופא מדוייק ונותן תוצאות טובות. המכשיר שנמצא באופטיקה כנראה עובד על לחץ אויר והוא נותן תמיד תוצאות גבוהות יותר. בריאות, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין