שאלות בנושא כלזיון ותרופות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

26/08/2018 | 16:12 | מאת: עמרי

שלום בן 28, בריא בד"כ לפני 4 ימים התחילה לי דלקת בעפעף התחתון בעין שמאל. מה שהתחיל כנקודה לבנה וקצצ נפיחות וכאב, המשיך להפרשות וקצת יותר כאב ונפיחות. עכשיו המצב קצת השתפר (שמתי סינטומיצין). לאחר שהלכתי לרופא עיניים הוא אמר שזה כלזיון או מעין שעורה כלואה. רשם לי משחת טורבקס וטיפות דטאמיצין. בנוסף המליץ על קומפרסים יבשים (חום יבש) ועיסוי. רציתי לשאול - איך מומלץ לטפל במצב שלי והאם הטיפול שניתן לי הוא טוב, וכמו כן תוך כמה זמן זה בדרך כלל חולף. בנוסף - קראתי במידע על שתי התרופות שהן מכילות אנטיביוטיקה מסוג אמינוגליקוזידים שעלולה לפגוע בשמיעה. האם זה סיכון ממשי בתרופות אלו לעיניים ? האם יש תרופות אחרות יעילות שלא מסכנות את השמיעה ? תודה רבה !

הטיפול שניתן הוא טוב אין השפעה על השמיעה במשחת עיניים. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

26/08/2018 | 17:15 | מאת: עמרי

תודה האם הדבר נכון גם לגבי הטיפות שניתנו לי (והשילוב בין השתיים)

מנהלי פורום בריאות העין