לאחר בדיקת התאמה ללייזר וניתוח קוניזציה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

19/08/2018 | 10:29 | מאת: טל

היי, עברתי בדיקת התאמה ללייזר והותאם לי הניתוח lasek. לפני כחודש עברתי ניתוח קצר- קוניזציה עקב גילוי של cin2 (שינויים בצוואר הרחם הקשורים לפפילומה). באחד הפורומים באינטרנט בניהולו של ד"ר שרגא וקסלר ראיתי שבמקרה כזה הוא ממליץ לעשות ביופסיה גם בפה, בפי הטבעת ובעיניים, כדי לוודא שלא הייתה הדבקה של הוירוס באזורים האלה (הרבה פעמים הוירוס קיים אך לא נראה לעין). השאלה שלי היא כזאת- האם במצבי אכן רצוי לעשות ביופסיה ועוד לפני הניתוח לייזר? אשמח לתשובה :) תודה

אם ישנה המלצה לביופסיה, אז מומלץ לבצע אותה לפני ניתוח הלייזר. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

19/08/2018 | 13:53 | מאת: טל

תודה על התשובה. אין לי המלצה אישית לביופסיה- הרופא שביצע את הניתוח בצוואר הרחם לא הזכיר ביופסיה בעיניים או בשאר האזורים, וגם בבדיקת התאמה נאמר לי שהכל בסדר וניתן לבצע את הניתוח למרות ה-CIN2 ושאין צורך בביופסיה. את ההמלצה על ביופסיה בעיניים ובשאר האזורים ראיתי בפורום אחר כאשר הד"ר ענה למטופלת אחרת... האם בכל זאת לפי דעתך כדאי לעשות ביופסיה או שאין צורך?

אם הרופא המטפל שלך לא ממליץ על ביופסיה אז אין צורך

מנהלי פורום בריאות העין