איבוד ראייה פתאומי לאחר מאמץ

דיון מתוך פורום  בריאות העין

25/07/2018 | 23:46 | מאת: אסף

אהלן, אני בן 21, בריא באופן כללי. היום במהלך אימון התחילה לי סחרחורת, דבר שכבר קרה בעבר, אבל הפעם התלווה לזה איבוד כמעט מוחלט של הראייה למשך זמן קצר, אולי דקה או שתיים, עד לרמה שבקושי אפשר להבחין בצלליות ובתזוזות. יש לי משקפיים לראייה מרחוק (1.25-1.5 אם אני לא טועה), אני אוכל בריא יחסית ומתאמן באופן סדיר. לא קרה לי משהו דומה בעבר. רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה וכמה דחוף שאראה רופא בעניין. אני בצבא אז לקבוע תור לרופא יכול לקחת זמן.

שלום רב, איבוד ראייה פתאומי לזמן קצר לאחר אימון גופני מתפתח כתוצאה משינויים בזרימת הדם למוח הראייה. ממליץ לך לעבור בדיקות כלליות מקיפוץ, כולל ECG במאמץ+ECHO לב+ECHO במאמץ וייעוץ קרדיולוגי. כדי לשלול בעיית לב או בעורקים הקשורים ללב. בנוסף בדיקה מלאה אצלה רופא עיניים כולל הרחבת אישונים. תקבע בבקשה תור בהקדם לרופא היחידה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין