הבהוב בעין אחרי ניתוח ירוד

דיון מתוך פורום  בריאות העין

19/07/2018 | 07:27 | מאת: שאלה

ב-20.11.17 נותחתי בעין ימין ניתוח קטרקט. אחרי הניתוח נשאר הבהוב בעין המנותחת בתנוחה מסוימת, רק בשעת קריאה. תשובה ב-OCT יתכן והתלונה נובעת ממנח IOL באישון רחב הנראה בשוליים הIOL הטמפורליים. מבקשת לדעת יותר מה זה ? כי התשובה שקיבלתי היא שהכל בסדר אבל הכל לא בסדר. תודה

שלום רב יש לגשת לבדיקה בהקדם! פרופ' ישראל קרמר

07/04/2020 | 06:41 | מאת: אבי

שלום ד"ר אני כחודשיים לאחר ניתוח קטרקט. בן 57 ועברתי ניתוח בעין שמאל. רואה ביום 6:6 ובלילה הילות סביב אורות. בעיה נוספת של ריצודים והבהובים במיוחד בצד שמאל. מדובר בעדשה לרחוק בלבד. בביקורות שערכתי נמסר לי שהכל תקין. אני מאד לחוץ מהתופעות שמטרידות. אבקש את חו"ד. תודה רבה רבה אבי

אם הריצודים חדשים אז יש צורך בבדיקה. אם הבדיקה תקינה אז אין בעיה. לגבי ההילה, יש המתלוננים על כך לאחר ניתוח. עם הזמן התופעה חולפת. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין