שאלה בנוגע למחלת הקרטוקונוס וגיוס ליחידה מובחרת

דיון מתוך פורום  בריאות העין

01/07/2018 | 21:42 | מאת: אנונימי

אני בן 17 לפני כחצי שנה התגלה אצלי מחלה בעין בשם קרטקונוס המחלה כרגע נמצאת רק בעין שמאל והיא במצב התחלתי כאשר המספר שלי בעין זו היא -1 לאחר ביצוע קרוס לינקינג. עין ימין נמצאת בשלב בין עין תקינה לחדש קל לקרטקונוס והראייה שלי בה היא 6.6. הפרופיל הצבאי שלי הוא 97 ללא שום סעיפים בקרוב אני יעשה יום סיירות ורציתי לשאול האם אוכל להגיע ליחידה מובחרת? תודה..

שלום רב, לצה"ל חוקים משלו לגבי גיוס באופן כללי. הבעיה של קרטוקונוס היא שקרנית העין השניה עלולה לפתח את אותה בעיה של קרנית לא סימטרית באופו בלתי צפוי בעתיד. לכן גיוס ליחידה מובחרת הוא בעייתי כי לא ניתן לנבא מתי המחלה תתפרץ. גם טיפול מסוג קרוס לינקינג אינו מונע את התפרצותה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין