הרפס תקף את עצב העין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

22/06/2018 | 03:59 | מאת: ishu

שלום, לפני כעשרים שנה, הרפס "התיישב" על עצב העין שלי, שיתק חלקית את עצב הפנים ואח"כ תקף את העין, תוך כמה ימים כבר לא יכולתי לראות דבר למעט צלליות, טופלתי בכדורי אציקלוביר (עם תופעות לוואי לא נעימות), סטרואידים בטיפות, מורידי לחץ ומשככי כאבים. בדיקות הראו לחץ גבוה בעין וסבלתי כאבי תופת תוך שהמצב מידרדר מבדיקה לבדיקה, כל הזמן דאגו מ"זליגת אישון", והסבירו לי שראייתי באותה עין בסכנה, הייתי במעקב ובאחת הבדיקות המומחה אמר שאם לא יהיה מנוס, אזדקק לזריקות סטרואידים לעצב העין כדי להציל את הראיה. אדם מסוים שפגשתי וסבל מבעיה אחרת בעין, המליץ לי לנסות קנאביס, הייתי ספקן אך במצבי לא היססתי לנסות, תוך ארבעה ימים מצבי השתפר ללא הכר, הפסקתי ליטול תרופות ולמעט נפיחות סביב הפצע שהגלידה לחור מכוער, הלחץ ירד ונעלמו הסימפטומים. לדברי הרופא שטיפל בי "לא לפרוטוקול...הצלת לעצמך את הראיה !", למותר לציין שהיא לא ממש יכלה לעזור בנושא באותם ימים..עשרים שנה אחרי וכל נסיון שלי להפסיק ליטול קנאביס, מעורר את הוירוס ואני נתקף כאבים קשים ועליית לחץ לסירוגין, בגרתי והפכתי איש משפחה ואני מתקשה מאוד למצוא מזור. ההתקפים מתגברים ואין מוצא, בדקתי באינטרנט עניין זכאות למקרה שלי והבנתי שיהיה קשה עד בלתי אפשרי לקבל מרשם לקנביס, מצד שני אני חושש להחשף ומתבייש לפנות לרופא. הכאבים עזים ואני פוחד שאסבול התקף קשה כמו שחוויתי ואאבד את הראיה. השאלה שלי מופנית בעיקר למי שטיפל במקרה כמו שלי, האם ישנו טיפול קונבנציונלי שימנע את ההתקפים הבאים ועד כמה הראיה שלי בסכנה נכון להיום, האם יש תחליף חוקי לקנביס שהתגלה בשנים האחרונות שיכול להציל את העין שלי והאם יש מומחה ישראלי שטיפל באדם במצבי באמצעות קנביס ויבין אותי, מה לבקש מהרופא, האם לפנות למרפאת כאב או שמומחה עיניים יכול להקל ? אם יסרבו לתת לי קנביס, האם אני יכול להפגע מכך ? כל עזרה תתקבל בברכה. תודה רבה.

אין מחקרים על יעילות קנאביס במקרים אלה ולכן יהיה קשה לקבל אישור. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

24/06/2018 | 16:29 | מאת: ishu

אשמח לשמש מושא למחקר ! (המייל שלי מופיע במערכת) מה שאתה טוען נשמע מוזר, בפורומים בחו"ל בהם התייעצתי עם מומחים ברפואת עיניים, דווקא מכירים ביעילות קנאביס גם כטיפול בלחץ תוך עיני וגם כמונע הישנות של התפרצות נגיף ההרפס, מצבי הרפואי הוא עדות ניצחת. כנראה שהסיבה היא אחרת ולאו דווקא בגלל מיעוט מחקרים. עצוב מאוד.

מנהלי פורום בריאות העין