דלקת עיניים ויראלית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

15/05/2018 | 13:30 | מאת: אנה

שלום, לפני שבועיים וחצי החלה אצלי דלקת עיניים שאובחנה ע"י רופא עיניים כוויראלית. קיבלתי תחליף דמעות וטיפות מקסיטרול. הוא הנחה שלא להשתמש במקסיטרול רק במקרה של החמרה היות ומאריך את משך המחלה וההדבקה. הדלקת החמירה מאוד לאחר מספר ימים, עם נפיחות חזקה של שתי העיניים כולל מעורבות של לימפה צווארית וליד האוזניים. אז שמתי את הטיפות מקסיטרול ליומיים שלושה. לאחר מספר ימים נוספים פניתי שוב לרופא עיניים, שאמר שזה המהלך הטבעי וצריך סבלנות ועדיף לא להשתמש במקסיטרול. היום, שבועיים וחצי מתחילת הדלקת, כבר ארבעה ימים צריבה חזקה מאוד, מלווה בדמעת מרובה וטישטוש ראיה, ומקשה על התפקוד. האם זה עדיין המהלך הטבעי של המחלה? כמה זמן לוקח עד להחלמה? כיצד ניתן לשפר את המצב?

זהו המלך טבעי, יכול להמשך מספר ימים. אם טישטוש קשה ומפריע לרוב מומלץ מתן סטרואידים עם כל החסרונות. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין