עיניים דומעות כל הזמן

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/05/2018 | 16:58 | מאת: חיים

שלום .מדובר באדם בן 93 הסובל כל העת מדמעות המפריעות לו לראות כאשר הדבר גורם גם להפרשות מהאף . מה הטיפול המתאים לכך ? תודה ויום טוב. חיים

שלום רב, הסיבה השכיחה ביותר לדמעת קבועה בגיל זה היא סתימה חלקית של דרכי הדמעות או זיהום כרוני של שק הדמעות על רקע סתימה חלקית. תתיכן גם בעיה במיקום האנטומי של העפעף בתחתון כאשר הוא צנוח ולכן ניקוז הדמעות איננו התפקד כראוי. ממליץ על יעוץ עם מומחה לפלסטיקה של העפעפיים בכל בי"ח ציבורי גדול. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין