בעיות בגלל אי חבישת משקפיים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

06/03/2018 | 15:36 | מאת: שאלה

אבא שלי אדם כבן 50, המספר שלו בעיניים הוא 5 פלוס צילינדר, לא מספר נמוך, אבל הוא מתעקש כבר שנים ללכת בלי משקפיים. רציתי לדעת האם אי חבישת משקפיים יכולה להזיק איכשהו, הוא מתלונן על מיגרנות, חוסר ריכוז ומתחים בלי קשר למשקפיים אבל לאחרונה התחלתי לחשוב שאולי יש קשר בין הדברים ושהוא מזיק לעצמו בלי לדעת. אשמח לשמוע על כל ההשפעות שיכולות להיות במצב כזה.

שלום רב, התופעות שמתוארות הן הגורמים לאי הרכבת משקפיים במספרים גבוהים. במידה וירכיב את המשקפיים באופן קבוע יתכן כי תופעות אלו יעברו כלא היו. יש לפנות לאופטומטריסט מוסמך שייתן לו משקפיים עם מספר נמוך יותר למנוע ממנו תחושות אי נעימות בהסתגלות ורק לאחר מס' חודשים יעלה לו בהדרגה את המספר. בנוסף ממליצים לכם להיבדק מבדיקה מקיפה אצל רופא עיניים ואצל נויורולוג לשלול בעיות אחרות. בברכה, צוות רשת עיניים.

מנהלי פורום בריאות העין