פענוח בדיקת OCT של עצבי הראיה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

14/02/2018 | 15:34 | מאת: alon_hr

שלום דר. ביצעתי בדיקת OCT לאחר תאונות דרכים עם טשטוש ראייה בעבר ידוע על פגיעה בעיין שמאל קרוב לעצב הראייה האם אפשר ללמוד משהו שמסביר את טשטוש הראיה ? תוצאות פיענוח OCT : ימין קונטור פובאלי שמור, שכבות רשתיות שמורות , שינויי RPE מינימלים ללא נוזל תוך/תת רשתי 307 CMT משמאל קונטור פובאלי שמור, שינויי RPE מתאימים לנדידת פיגמנט ללא נוזל תוך / תת רשתי 2213 CMT בחתכים עליונים אזור אטרופי עם מוקדים היפרפלקטבים מתאימים למשקעים - נראה כרוני OCT RNFL מימין מבנה דאבל האמפ שמור, ממוצע 85 משמאל הדקקות טמפורלית משמעותית, בינונית עליון ותחתון, ממוצע 75

יש להשוות בדיקה זו לבדיקה קודמת שנעשתה על מנת להשוות ולראות אם היו שינויים אשר מסבירים שינוי בראיה. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין