יובש בעין מתמשך לאחר ניתוח לייזר

דיון מתוך פורום  בריאות העין

16/01/2018 | 19:47 | מאת: רן

שלום רב, לפני כ-5 חודשים ביצעתי ניתוח PRK במכון מוכר ואמין מאוד בארץ. עברתי המון בדיקות טרם הניתוח עצמו (וביניהן - בדיקת יובש, בה נאמר לי כי עיניי מאוד לחות ולא אסבול מיובש רציני), אולם עד היום אני סובל מיובש בעיניים שמתבטא בין היתר, בדקירות בעיניים, תחושה של חול, ולעת ערב תחושה של עיניים שורפות/כבדות. יש לציין שאני משתמש בטיפות מסוג טירס נטורל פרי וגם הילו ג'ל ללילה מתחילת הניתוח ועד היום (רק טיפות ללא חומרים משמרים), אך אני לא מרגיש שיפור במצב ו/או צורך בלהפחית את השימוש. האם יש סכנה להתמכר לטיפות? האם יש סכנה שהעין תתרגל לטיפות ו"תתעצל" לייצר דמעות בעצמה בגלל השימוש התכוף שלי? האם אתם ממליצים להשתמש בטיפות אחרות מסדרת ההילו? (למשל: הילו פארין. הסוג הזה נשמע טוב יותר..) האם יש דרך לזרז את תהליך ההחלמה של העין ביצירת טיפות? אני משתדל לצרוך מזון עשיר באומגה 3 משום שנאמר לי שזה עוזר. אודה לעזרתכם, רן

אין מצב להתמכר לטיפות הלחות לעיניים. אפשר לנסות סוגים שונים של טיפות ואז לראות אם אחד מהם נותן תחושה יותר טובה בעיניים ולהמשיך איתו. במקרים חמורים ניתן לנסות טיפול בטיפות רסטזיס או פלגים לדרכי דמעות לשיפור המצב, לאחר בדיקה במכון הלייזר. ובעיקר צריך סבלנות ואם לא היתה בעיה של יובש לפני הניתוח אז בסופו של דבר היובש יחלוף. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין