עין דומעת ושורפת במהלך הלילה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

27/11/2017 | 09:29 | מאת: נוי

שלום רב, לפעמים קורה לי שבמהלך הלילה אני קמה בגלל שהעין שורפת ודומעת, לוקח לזה זמן עד שזה נרגע וגם אחרי שאני שוטפת במים זה לא ממש עוזר. ממה זה קורה והאם זה נורמלי?

שלום רב, לעיתים תופעה זו קשורה למחלת קרנית הנקראת תסמונת הפצע החוזר בקרנית, המתבטאת בכאב או צריבה בעין במהלך השינה או הקימה בבוקר כשפותחים את העין. הטיפול המומלץ הוא משחה אנטיביוטית מסוג טוברקס או סינטומיצין למשך מספר חודשים, במריחה לתוך העין לפני שהולכים לישון. ויש לחמם השפורפרת ביד במשך דקה לפני שלוחצים על השפורפרת. בברכה, פרופ' קרמר

מנהלי פורום בריאות העין