ניתוח PRK חייל בן 19

דיון מתוך פורום  בריאות העין

20/11/2017 | 23:40 | מאת: נועם

היי, שמי נועם. אני חייל בן 19. אני מתלבט אם לעבור בקרוב ניתוח לייזר. המספרים שלי בעיניים הם סביב -4 וחצי ו-5-. לאחר בדיקת התאמה שנערכה לי הבנתי שאני יכול לעבור רק ניתוח PRK. אני מאוד חושש מהניתוח ודווקא משום שמדובר בשיוף וניתוח שהוא קצת פחות מתקדם. יש לי הדממה בקרוב ויתאפשר לי זמן החלמה לאחר הניתוח של שבוע מקסימום. החשש שלי הוא זמן ההחלמה מהניתוח שהוא לא יארך יותר משבוע ויפגע בי בתפקוד בצבא. אני עובד מול המחשב בצבא והשאלה היא אם כדאי לגשת לניתוח. לפי המנתח, שבוע ימים אמור להספיק, אך אני אשמח לשמוע עוד חוות דעת מקצועית בנושא. שמעתי על מישהו בגיל 30 שלקח לו זמן החלמה של מספר חודשים ואני מפחד שמצב כזה לא יקרה גם אצלי. תודה רבה!

נועם שלום רב, ההחלמה הראייתית לאחר ניתוח מסוג PRK במספר כמו שלך 4.5 ו5, צפוייה לקחת מספר שבועות באזור חודש עד שלושה חודשים. כלומר יתכן ותראה מטושטש בזמן הזה, הטשטוש עלול להשפיע על עבודתך ובחיי היום יום בכלל. צפה להחלמה תפקודית איטית (מבחינת צהשגת חדות ראייה טבוה, עקב תהליכי ריפוי ביולוגייםבאיזור שיוף הלייזר). בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

10/12/2017 | 18:33 | מאת: נועם

האם ניתן יהיה להרכיב משקפיים או שיש פתרון כלשהו לטשטוש לבנתיים?

מנהלי פורום בריאות העין