עכירות בקרנית לאחר דלקת עיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

13/11/2017 | 09:26 | מאת: אביר

שלום רב, היתה לי דלקת ויראלית לשבועיים בערך שהסתיימה לפני חודשיים בערך. מאז רואה קצת מטושטש וקיבלתי טיפול בטיפות סטרואידים. יש לי קושי להבחין אם הראייה לא טובה בגלל העכירות או בגלל שיש לי ירידה בראייה... הרופא אמר לי שעדיין יש עכירות בעין אחת אבל לא בשנייה שגם בה אני לא רואה משהו. כאשר אני מנסה להרכיב משקפיים, אני רואה טוב יותר עם שתי העיניים. השאלה: האם העובדה שמשקפיים משפרות מאוד את המצב אומרת שאין לי כבר עכירות ושאני יכול להפסיק עם הטיפות, או שמשקפיים משפרות גם בעייה בעכירות? מדובר על משקפיים לקריאה בלבד, האם כדאי להמשיך עם המשקפיים? תודה, אביר

אביב שלום רב, לעיתים העכירות בקרנית במתפתחת אחרי דלקת ויראלית מהסוג שהופיעה אצלך, גורמת לשינויים באופטיקה של העין ולכן מוצדק להחליף את מספר המשקפיים לרחוק או לקרוב ולפעמים לשניהם. את הסטרואידים יש להמשיך כל עוד שהעכירות בקרנית קיימת ולרדת בהדרגה ובאיטיות במינון תוך מעקב לחץ תוך עיני. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין