סוגי ניתוחים לתיקון ראיה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

29/10/2017 | 15:56 | מאת: שירית

שלום רב, ישנם סוגי ניתוחים רבים לתיקוני ראיה. יש 2 שיטות ידועות : 1. שיוף 2. חיתוך. בשיוף זמן ההחלמה איטי הרבה יותר ואילו בחיתוך זמן ההחלמה מהיר מאוד. הסיכון שיש בניתוח של החיתוך הוא אם חס וחלילה העין תחטוף מכה, והחיתוך עוד לא התאחה זה יכול להיות מסוכן. אשמח לדעת מה ההבדל בין הניתוחים ומה יותר מומלץ במידה ומטופל מתאים ל2 הניתוחים והרופא נותן לו לבחור את שיטת הניתוח העדיפה עליו.

לרוב אם יש אופציה של שני הניתוחים, מטופלים מעדיפים את החיתוך עם ההחלמה המהירה, לעשות את הניתוח ותוך זמן קצר לשכוח מהכל. למי שבתקופה לאחר הניתוח יכול להיות חשוף לחבלה לעין כמו חיילים שחוזרים לשרות או מי שמתעסק למשל בקרב מגע, יש יתרון לניתוח עם החלמה איטית. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין