כיב בקרנית אודה למענה בבקשה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

24/10/2017 | 17:32 | מאת: בר

שלום, פניתי לרופא עיניים כי ראיתי נקודה לבנה בתוך קרנית העין. מדובר בכיב בקרנית. היא נתנה לי טיפות ויגהמוקס כל שעה עגולה לשים גם בלילה זה רק ליום הראשון. ומשחה לשים בתוך העין כיון שהיא גירדה משם לקחת תרבית למשחה קוראים tobrex ophthalmic ointment זה אמרה לשים רק בלילה. למחרת אמרה לי לשים מהטיפות כל שעתיים עד השינה ומשחה רק בלילה. האדמומיות ירדה מהעין. אבל הנקודה הלבנה שקופה עדיין קיימת ואני ביום הרביעי כבר שאני משתמש בטיפות. האם זה אמור להיעלם הנקודה? והאם הטיפות שציינתי מספיקות או שצריך טיפות אחרות נוספות כדי להעלים את הנקודה? תודה רבה

טיפול זה מקובל במצב של כיב בקרנית, החשוב הוא שישנו שיפור במצב העין בבדיקות עוקבות. לפי התאור שלך ישנו שיפור כלומר הטיפול עובד והוא מתאים למצבך. כיב בקרנית מצריך טיפול ממושך ולעיתים אפילו שבועות עד החלמה. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין