נקודות שחורות זוהרות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

23/10/2017 | 15:01 | מאת: גיא

שלום רב, לאחרונה אני חש בתופעה מוזרה ודי מטרידה: נקודות שחורות קטנות שזוהרות מסביב בעיניים גם כשהן סגורות (!) וגם כשהן פתוחות. הן נעלמות לאחר שנייה בערך. משהו נוסף, כשאני מסתכל על אלומות אור מרחוק אני מבחין ב3/4 נקודות שחורות עבות ושמנות על כל אלומה שלא נעלמות בכלל גם לא בהזזת העיניים. מה זה יכול להיות ובמה מדובר? תודה מראש.

שלום רב, כנראה שתופעת הנקודות השחורות קשורה בתהליך של ניוון הג'ל או גוף הזגוגית של העין. בכל מקרה עליך לעבור בדיקת רישתית וקרקעיות העיניים לאחר הרחבת האישונים. כדאי גם לעבור בדיקה ע"י אופטומטריסט כדי לשלול קיום צילנדר. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין