טשטוש ראיה זמני לאחר קריאה ממושכת

דיון מתוך פורום  בריאות העין

23/09/2017 | 08:22 | מאת: ארני

בכל פעם לאחר קריאה ממושכת (עם משקפי קריאה), בעיקר לאחר יקיצה, אני רואה מטושטש לרחוק למשך מספר שעות. המשקפיים לנהיגה ולצפיה בטלוויזיה אינן מסייעות באותם רגעים. אני בן 50. עצימת עיניים ממושכת לאחר הקריאה מסייעת ליציאה ממצב הטשטוש. האם זה קשור לבעיית מיקוד הראייה?

ככל שמתבגרים המעבר בין קרוב לרחוק נהיה מעט קשה יותר וממושך יותר. אם אתה מרגיש בנוח עם משקפי הקריאה ועם משקפי המרחק אז אין מקום לדאגה. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

25/09/2017 | 13:42 | מאת: ארני

תודה רבה על התשובה. שאלה נוספת: האם ניתן לשפר מצבים כאלה בעזרת טיפול בלייזר?

במידה ויש לך משקפיים לקרוב בלבד, אז ניתוח לייזר לרוב לא יעזור. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין